Hem » Aktuellt » Lokal produktion på Gotland

Lokal produktion på Gotland

Visste du att stora delar av vårt sortiment har lokal produktion på Gotland? Vi tänkte nu berätta lite hur det kommer sig och varför just Gotland av alla ställen. 

För dig som är ny här så är Lin Living från början ett UF-företag som grundades på Gotland. Vår grundare Hanna Jörnhammar valde efter skolan att fortsätta jobba med företaget till vad det är idag. Hanna är än idag ägare, VD och jobbar heltid på företaget. På grund av företagets ursprung och de fantastiska möjligheterna som finns på ön har det under alla år funnits en fysisk butik på Gotland. Idag är Gotland företagets hjärta där allt från lager, kontor, butik och delar av produktionen har sin plats. 

Sedan 2020 började Lin Living samarbeta med en lokal skräddare på Gotland. Det började med mindre lagningar och en lösning på produkter som blev försenade på grund av pandemin. Sedan dess har samarbetet bara fortsatt och idag har vi en stor del av sömnaden på Gotland. Produkter som sys upp på beställning som våra sängkappor, gardiner och padelkläder är exempel på produkter som blir producerade på Gotland. Detta genuina samarbete känns fantastisk ur olika synvinklar. Dels på grund av miljöaspekten med kortare transportsträckor och produktion på beställning där inga produkter riskerar att bli liggandes på lagerhyllorna. Som du kanske redan känner till stora delar av den textila produktionen förlagd utomlands och därför känns det extra kul att kunna gynna den lokala och Gotländska arbetskraften så den får fortsätta blomstra.

I den lokala produktionen är vi dessutom noga med att ta vara på alla spilltyger som uppstår genom att skapa tygpåsar, sjalar och tygprover av dessa.

HÄR hittar du till vår kategori där vi samlat all produktion som sker på Gotland. Hoppas det känns extra roligt att beställa dessa produkter nu när du vet lite mer om bakgrunden. Beställ och njut av Dina närproducerade linneprodukter!

Följ oss på Instagram

Följ @linliving
Fri frakt

Gäller för DHL-servicepoint. Finns även hemleverans & frakt via Postnord.

Fria byten

Returer debiteras med 99 kr. Maila/ring oss om du är osäker inför ditt köp.

Naturmaterial

Odlas utan skadliga kemikalier. OEKO-tex 100 certifierat.

Producerat i Estland

Samt även en viss produktion i Litauen och lokalt på Gotland.