Vagn 0

F.A.Q. Här besvarar vi frågor som vi ofta får till Lin Living.

Sagt om Lin Living: 

”Jag är så nöjd med mina produkter från er att inköpen utökas hela tiden. Alla i familjen har snäck lakan, skjortor och massa annat. Underbar kvalité! ” – Agneta

”Jag köpte för tid sedan Linnelakan till vårt barnbarn. ”Har storasyster fått Linnelakan ville ju lillasyster också ha” förstås! Hon kommer få dessa när hon fyller år om en månad De är ju också helt underbara! Hon kommer bli så glad!” – Kerstin

– 
”Skjortan är riktigt skön att ha på sej och pyjamasen vill man aldrig ta av sej. Två produkter jag varmt kan rekommendera.” – Thomas

”Jag njuter så av era produkter! Köpte en skjorta till mig själv och nu har jag en man som också vill ha!” – Anna


”Vilka fantastiska produkter jag fick levererade i helgen. Så nöjd med både sängkläderna och ert bemötande. Väntar på påslakanen, så har inte sovit i lakanen ännu, men kökshandukkarna är kalas och det som ligger o väntar är drömmigt vackert! Stort tack!” – Stina


”Jag är super nöjd med både produkterna och servicen, som känns väldigt personlig och kundnära.” – Anton


”Tack för ditt uppföljningsmail. Jag är så nöjd att jag önskade mig två set till i födelsedagspresent i höstas. Vi är jättenöjda med alla fyra påslakanseten vi har! En bonus var den fina inslagningen av lakanen. Gillade!! Fortsätt med er goda arbete!” – Katarina

”Min rosa fina Linneskjorta är fantastiskt skön och snygg 🙂  Jag är verkligen supernöjd! Bra service och snabb leverans!” –  Elinor

 

 

Här besvarar vi vanliga frågor om vårt företag och våra produkter. Hittar du inte svaret du söker? Maila info@linliving.se eller ring 08 - 12 82 85 85. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Linneprodukter har en extremt lång hållbarhet som gör att produkterna håller i generationer om de sköts väl. Linneprodukterna har även en mer miljövänlig produktion från blomma till färdig produkt till skillnad från till exempel bomullsprodukter. Våra linneprodukter är dessutom ÖKO tex 100-certifierade och linet är ekologiskt odlat vilket gör att det även känns bra i hjärtat när man handlar produkterna då man vet att de har producerats på ett etiskt korrekt sätt.

Vi ska leva på vår jord i väldigt många år och vi på Lin Living vet att alla människor kan bidra med något. Sängkläder, kökshanddukar, morgonrockar, servetter eller bordsdukar är produkter som vi alla människor har hemma mer eller mindre. Väljer du då att köpa dessa produkter i linne så har du genast gjort ett med miljömedvetet val då du inte kommer behöva slänga för att köpa nytt i samma takt som anda material. Dessutom är linne ett otroligt vackert material som bara blir finare och skönare med åren.

Man kan tro att det inte ska vara skönt eftersom linnet har en något strävare yta till skillnad från andra sängkläder men man ska veta att linnelakan bara blir mjukare och skönare med tiden. Förutom att linnelakan bara blir mjukare med tiden så är det även otroligt behagligt att sova i linnelakan. Vi alla känner till problemet att det är för kallt eller för varmt i sovrummet som leder till sömnbrist. Med linnelakan så försvinner detta problem då linnelakanen är temperaturanpassande. Om det är kallt i rummet håller linnelakanen dig varm och tvärtom. Linnelakan är dessutom smuts- och dammavstötande som är snällare mot huden och behagligare för dig med allergier. När du väl börjat sova i linnelakan så lovar vi att du aldrig kommer vilja sluta.

Våra linnesängkläder säljs dessutom enzymtvättade som gör att de även från start är oemotståndligt mjuka och vi lovar att när du väl börjar sova i linne så kommer du ha svårt att sluta…

Du har fått rätt produkt. Anledningen till skarven beror på att vävstolarna i fabriken är 150 cm som gör att det därefter tillkommer en liten skarv. Vi har försökt göra en så diskret som möjligt så den knappt syns eller känns.

Vi säljer samtliga av våra produkter tvättade som gör att de redan har krympt sina cm och procent. De storlekar som står angivna är INNAN tvätt i produktionen, så de är några cm mindre. Alla storlekar på våra hemtextilier är anpassade för svensk standard. Linneskjortorna krymper heller inget mer, de snarare formar sig och blir något större efter användning.

Kika in på fliken ”Skötselråd” och läs. Där står allt ifrån hur du ska tvätta dina produkter till hur du ska förvara dem. Vi brukar även alltid tillägga till våra kunder att det är okej att behandla dina linneprodukter precis som du vill. Vi har våra rekommendationer, men vill du göra på ett annat sätt så är det självklart okej. Vi skriver exempelvis att vi rekommenderar att låta sängkläderna hängtorka av sif självt. Men bor man i en mindre lägenhet utan bra upphängningsmöjligheter så går det självklart bra att torktumla eller andra alternativa sätt.

Självklart! Maila din önskade order med mått, färg och modell till info@linliving.se
Märkt ditt mail med ”Beställning av gardiner”.
Leveranstid cirka 4-6 veckor.

Javisst. Vi tar emot specialbeställningar av alla slag. Maila önskad order till info@linliving.se och märkt mailet med ”Specialbeställning” så hjälper vi dig. Räkna med en leveranstid på cirka 4-6 veckor.

I Europa. Odling sker i Litauen, Vitryssland och europeiska delen av Ryssland. Vävning, färgning och produktionen av textilierna sker i Estland och Litauen.

I vissa fall kan det upplevas att sina nyinköpta linneprodukter (oftast linnelakan eller linnehanddukar som tvättats för första gången) luddar och dammar ovanligt mycket. Detta är inte vanligt damm utan det är tygfibrer som släpper från linet. Detta är något som kommer att upphöra ju mer produkterna tvättas och används med tiden. Det finns alltid för- och nackdelar med material och en av nackdelarna med linne är som sagt att de kan uppstå tygfibrer som släpper från produkten (det händer inte alltid) men det vi med säkerhet kan säga att att det kommer minska hela tiden ju mer produkterna används. Ett gammalt husmorsknep som används sedan långt tillbaka är att hälla i ättiksprit i tvätten där man annars häller vi sköljmedel (vi lovar, det tar inte doft på produkterna!). Detta ska tydligen göra att tygfibrerna inte lossnar på samma sätt och det blir mindre tygfibrer i sovrummet.

Till skillnad från många andra material så stöter linneprodukter ifrån sig smuts och dammpartiklar som finns i luften och i sängen, istället för att dra åt sig det. Så, linne är ett betydligt mer hygieniskt material och bättre mot huden och för dig som har allergier som slipper ha det direkt inpå huden. Istället så kan linne som sagt stöta ifrån sig tygfibrer som också kan dra åt sig dammpartiklar i rummet.

I den mån vi kan försöker vi alltid att återanvända packmaterial istället för att slänga kartonger eller liknande som fortfarande är i bra skick att det går att använda. Många gånger när vi skickar våra paketet väljer vi därför att skicka i leverantörskartonger eller andra begagnade kartonger vilket gör att de utåt sett inte alltid ser så roliga ut. I detta allt anser vi att det är viktigare att tänka på miljon än på hur paketet ser ut på utsidan. Vi anser att det viktigaste är det som kommer inuti och inte hur det ser ut på utsidan. När vi packar har vi har därför valt att lägga mest tid och engagemang på innehållet än på det yttersta packmaterialet.

Kom ihåg att ingen kan göra allt men alla kan göra något för att vår planet ska må lite bättre. Vi hoppas därför att du som i din tur får hem ett paket av oss ser till att återanvända eller återvinna packmaterialet.

Vi erbjuder fri frakt vid beställning över 250kr. I annat fall tillkommer en fraktkostnad på 99kr.