Hållbarhet

Sedan starten av Lin Living har grundtanken alltid varit att skapa ett hållbart och långsiktigt företag. Vi har inte bråttom någonstans. Vi behöver inte bli det största linneföretaget i världen. Vi vill växa och utvecklas i den takt där vi fortfarande kan ha kontroll på produktionen och ha den så nära oss som möjligt samt erbjuda er kunder den bästa servicen som möjligt. Vi finns alltid ett mail eller samtal bort.

Textilindustrin står inför många utmaningar och vi som företag och du som konsument spelar en viktig roll för att en förändring ska ske. På Lin Living vill vi ge dig de bästa förutsättningarna för att kunna agera hållbart och medvetet.

Vårt sortiment

Lin Livings sortiment består av tidlösa plagg som håller över tid. Den klassiska figursydda och raka linneskjortan du hittar på vår hemsida är densamma som togs fram år 2016, men vissa modifikationer. Hittar du en favoritskjorta hos oss kan du alltså vara säker på att den finns kvar när det är dags för en ny. Den enda skillnaden du kan se i vårt sortiment mellan säsongerna är att vi ibland byter ut vissa färger och lanserar nya tidlösa produkter. Vi tror på att investera i färre produkter av bra kvalité som faktiskt används och därför erbjuder vi endast produkter gjorda av det sedan urminnes tider använda materialet – linne.

Materialval

Vårt textila sortiment är gjort av ett slitstarkt och hundraprocentigt linnetyg som odlats utan skadliga kemikalier. Lin kan tillskillnad från bomull odlas i svalare klimat samt kräver endast hälften av bevattningen. Ett slitstarkt material innebär en längre hållbarhet för plagget vilket i sin tur är en avgörande del för en produkts miljöpåverkan. Det som lin kan vara känsligt emot är värme och friktion vilket gör att de två produkter som har mest slitagerisk är linnebyxor och underlakan. Läs mer om våra skötselråd här.

Tyget är även OEKO-TEX 100 certifierat vilket säkerställer att det inte förekommer några skadliga kemikalier i den färdiga produkten och du som kund kan känna dig trygg. Vill du läsa mer om vårt linnetyg kan du göra det här.

Produktion

Sömnaden av vårt sortiment är fördelat på tre ställen: Estland, Litauen och Gotland. Den största delen av vårt sortiment sys hos vår fabrik i Estland och det våfflade sortimentet sys i Litauen. Här jobbar sömmerskor under säkra villkor med rättvis lön. Sömmerskorna jobbar normala arbetstider, måndag-fredag klockan 08-16/17. Vi som inköpare sätter ingen press på att produkter ska bli klara till ett exakt datum vilket gör att leveranstiderna ibland kan dröja då sjukdomar eller andra förhinder kan uppstå. Förutom dessa fabriker så sys även delar av vårt sortiment som sängkappor och gardiner upp lokalt upp på Gotland. För oss känns det fantastiskt att även ta vara på den arbetskraft och kunskap som finns inom landet och dessutom innerbär det kortare transportsträckor och snabbare leveranstider. Mer om våra fabriker och produktion hittar du här.

Skötselråd

Att ta hand om dina produkter på rätt sätt är viktigt för att förlänga livslängden. När det gäller naturmaterial som linne har de självrengörande och antibakteriella egenskaper vilket gör att produkterna många gånger kan vädras istället för att tvättas. Vi har tagit fram ett fantastiskt linnevatten/strykvatten som kan sprayas på kläder, hemtextilier och lakan för att få en snabbuppfräschning i kombination med vädring. Linne ska inte torkas i torktumlaren och får gärna vara lite skrynkligt så strykning är inte nödvändigt vilket gör att dina hushållsapparater kan få vila sig en stund. Läs mer om våra skötselråd här.

Följ oss på Instagram

Följ @linliving
Fri frakt

Gäller för DHL-servicepoint. Finns även hemleverans & frakt via Postnord.

Fria byten

Returer debiteras med 99 kr. Maila/ring oss om du är osäker inför ditt köp.

Naturmaterial

Odlas utan skadliga kemikalier. OEKO-tex 100 certifierat.

Producerat i Estland

Samt även en viss produktion i Litauen och lokalt på Gotland.