Vagn 0

Tvätta

Vid tvätt av dina linneprodukter rekommenderar vi att du vänder ut och in på samtliga produkter och knäpper knapparna på de produkter som har knappar. Använd gärna ett miljövänligt tvättmedel och undvik sköljmedel och blekmedel. Vita och naturfärgade linnetyger: max 60 grader Färgat linne: max 40 grader Vid riktigt svåra fläckar går det bra att tvätta det naturfärgade och vita linnet i 80 grader. Även det färgade går att tvätta varmare men risken är att färgen kan mattas av. Vi råder dig att aldrig tvätta på varmare än nödvändigt för minsta slitage på dina linneprodukter men också för miljöns skull.

Torka

Efter du tvättat dina linneprodukter sträcker du ut tyget i kanterna och låter det sedan hängtorka. Det går även bra att torktumla ditt linne om du vill ha det mjukare och mer skrynkligt men man skall då vara medveten om vad de kan ha för konsekvenser. Det är mer energikrävande och bryter sönder fibrerna i linnetyget som gör att det blir skrynkligare och har svårt att återfå en slät struktur (om man vill åt det). Det förkortar dessutom livslängden på ditt linne och torktumling är därför inget vi egentligen rekommenderar.

Stryka/mangla

Fukta linnet och låt det sedan dras in en aning i tyget. Stryk sedan på linnevärme som ofta är den högsta temperaturen på strykjärnet. Om man vill åt en riktigt slät och glansig yta är kallmangla att föredra. När du manglar dina linneprodukter sätter du ett hårt tryck på linnet som i sin tur framträder lystern på ett vackert sätt. Fukta och sträck ut linnet innan du börjar mangla. Mangla tyget något fuktigt och låt sedan torka. Om du vill åt extra mycket glans så går det bra att mangla en gång till efter linnet torkat. Tänk på att låta linnet vila minst 1 dygn innan mangling efter tvätt. För en enkel och smidig mangling rekommenderar vi dig att välja våra sängkläder utan knappar.

Förvara

Försök att variera dina vikningar så ofta som möjligt för att undvika brytskador på dina linneprodukter. Linnet mår som allra bäst när det får förvaras mörkt och torrt utan värmekontakt.

Miljö

Vi på Lin Living arbetar för hållbara hemtextilier som ska hålla i generationer och på så vis minska på nutidens extrema konsumtionssamhälle där vi köper och slänger i en omoraliskt takt. Att handla linneprodukter belastar inte miljön på samma sätt som exempelvis bomullsprodukter. Däremot är det viktigt att du fortsätter tänka miljösmart även efter att du köpt vackra linneprodukter. några råd från oss till er är följande: tvätta inte dina linneprodukter alltför ofta, undvik onödigt höga temperaturer och var sparsam med tvättmedlet. Försök även att undvika sköljmedel vid tvätt då det varken är bra för din hud eller för naturen.

Njut

Nu är det dags för det bästa av allt… Du ska nu leva, utvecklas och framförallt njuta av dina linneprodukter från Lin Living för resten av livet!

Recensioner

Hej,
Jag är mycket nöjd med mitt köp hos er. Ljuvlig färg och jätteskön kvalité! Det blir säkert fler köp.

Agnetha