Vagn 0

Bakgrund och historia

Lin Living AB är ett företag med gotländska rötter. Lin Living startades hösten år 2014 av grundaren Hanna Jörnhammar som själv vuxit upp på Gotland. Här nedan kan ni läsa om Lin Livings bakgrund och historia som grundaren Hanna Jörnhammar själv beskriver.

Hanna berättar;

Jag har sedan barnsben haft ett stort intresse för försäljning och framförallt mötet med nya människor. Jag minns när jag var i 10-års åldern då jag och min bästa kompis anordnade loppmarknader för att få ihop glasspengar och det vi sålde var saker som vi hade snott med oss hemifrån i smyg. Vi lyckades så bra att vi hade glasspengar i flera veckor och jag tror mitt intresse för entreprenörskap och företagande började redan då. På gymnasiet fick jag chansen att testa på att driva ett UF-företag som innebär att man får driva ett riktigt företag men under skoltid. Där och då insåg jag att det är precis det här jag skall göra – jag skall driva företag!

Sedan den dagen jag fick upp ögonen för linneprodukter har intresset och kärleken till materialet vuxit för varje dag som går.  Jag älskar hur materialet känns mot huden, hur dess struktur förändras och blir vackrare med tiden och framförallt så fascineras jag av dess slitstarka material och linets historia som sträcker sig mot urminnes tider. 

Utöver att linne är ett fantastiskt material att ha omkring sig så är det även ett material som är snällt mot miljön. Linne är ett naturmaterial och samtliga av våra produkter odlas på ett miljövänligt och ekologiskt sätt samt är ÖKO Tex-100 certifierade vilket innebär att de har en trygg tillverkning utan giftiga medel och preparat. Vi är dessutom stolta att vår produktion är etisk korrekt som innebär att de som producerar produkterna jobbar under rättvisa förhållanden.

Det är viktigt för oss att du som kund kan känna dig trygg med dina linneprodukter med vetskapen att det är producerat på ett miljövänligt och etiskt korrekt sätt från linblomma till färdig produkt. 

Jag hoppas att du får många fina år tillsammans med dina linneprodukter. Tanken med våra produkter är att de ska skapa historia tack vare dess slitstarka kvalité.

Många varma hälsningar,

Hanna Jörnhammar

Idag drivs Lin Living med bas i Stockholm. Försäljningen sker främst via www.linliving.se och www.linliving.no men produkterna finns även att köpa vid ett par utvalda återförsäljare runt om i Sverige. Se under fliken ”Återförsäljare”.

Våra produkter finns även att njuta av på vissa hotell, restauranger och spa-avdelningar. Se under denna flik vart du kan njuta av Lin Livings produkter –> ”Återförsäljare”.

En del av vårt sortiment finns även att köpa på Hästgatan 5 i Visby där vi har en liten ”minibutik”.

hanna-jornhammar-lin-living-vd.

Hanna Jörnhammar
grundare av Lin Living