BAKGRUND OCH HISTORIA

Här kan du läsa om Lin Livings bakgrund.

Lin Living är ett företag med gotländska rötter som skapar produkter av 100% linne. Hela idén till företaget kom till år 2013 när grundaren, Hanna Jörnhammar, startade ett UF-företag på gymnasiet (ett slags skolprojekt). Under det året fick Hanna dels upp ögonen för entreprenörskap, dels för materialet lin som är ett alldeles fantastiskt naturmaterial som använts sedan urminnes tider. Du kan läsa mer om bakgrunden till företaget på denna sida.

Hanna berättar;

Jag har sedan barnsben haft ett stort intresse för försäljning och framförallt mötet med nya människor. Jag minns när jag var i 10-års åldern då jag och min bästa kompis anordnade loppmarknader för att få ihop glasspengar och det vi sålde var saker som vi hade snott med oss hemifrån i smyg. Vi lyckades så bra att vi hade glasspengar i flera veckor och jag tror mitt intresse för entreprenörskap och företagande började redan då. På gymnasiet fick jag chansen att testa på att driva ett UF-företag som innebär att man får starta, driva och avveckla ett riktigt företag men under skoltid. Där och då insåg jag att det är precis det här jag skall göra – jag skall driva företag!

Sedan den dagen jag fick upp ögonen för linneprodukter och intresset och kärleken till materialet växer för varje dag som går.  Jag älskar hur materialet känns mot huden, hur dess struktur förändras och blir vackrare med tiden och framförallt så fascineras jag av dess slitstarka kvalité och linets historia som sträcker sig mot urminnes tider. 

Utöver att linne är fantastiskt att ha omkring sig så är det även ett material som är snällt mot miljön. Linne är ett naturmaterial och samtliga av våra produkter odlas på ett miljövänligt sätt samt är ÖKO Tex-100 certifierade vilket innebär att de har en trygg tillverkning utan giftiga medel och preparat. Vi är dessutom stolta att vår produktion är etisk korrekt som innebär att de som producerar produkterna jobbar under rättvisa förhållanden.

Det är viktigt för oss att du som kund kan känna dig trygg med dina linneprodukter med vetskapen att det är producerat på ett miljövänligt och etiskt korrekt sätt från linblomma till färdig produkt. 

Jag hoppas att du får många fina år tillsammans med dina linneprodukter. Tanken med våra produkter är att de ska skapa historia tack vare dess slitstarka kvalité.

Många varma hälsningar,

Hanna Jörnhammar

Idag drivs Lin Living med bas i Visby. Försäljningen sker främst online via www.linliving.se

Lin Living har valt att inte exponeras med sina produkter på stora kedjor. Däremot finns produkterna hos ett fåtal utvalda återförsäljare.

Produkterna finns även att njuta av på vissa hotell, restauranger och spa-avdelningar.

Lin Living har 2 fysiska butiker, en i Visby på Adelsgatan 23 samt en sommarbutik i Ljugarn på östra Gotland. Håll utkik på hemsidan för att se aktuella öppettider.

Välkommen till Lin Living!

HANNA JÖRNHAMMAR
GRUNDARE AV LIN LIVING

Följ oss på Instagram

Följ @linliving
Fri frakt

Gäller för DHL-servicepoint. Finns även hemleverans & frakt via Postnord.

Fria byten

Returer debiteras med 99 kr. Maila/ring oss om du är osäker inför ditt köp.

Naturmaterial

Odlas utan skadliga kemikalier. OEKO-tex 100 certifierat.

Producerat i Estland

Samt även en viss produktion i Litauen och lokalt på Gotland.