Vårt sortiment

Lin Livings sortiment är produkter gjorda av hundraprocentigt linnetyg. Vi erbjuder ett brett sortiment av sängkläder, hemtextilier och kläder för dam och herr. Dessutom har vi ett fåtal komplementprodukter i form av linnevatten (vi kallar det även strykvatten), doftpinnar, doftljus och tvål. Vi har något för alla och en hel del av av våra kläder är i unisexmodell då vi anser att man inte alltid behöver dela upp könen i olika kategorier.

Vi har inga nya kollektioner varje månad eller säsong. De produkter vi designar är tidlösa och avsikten är att de ska finnas kvar i vårt grundsortiment i många år framöver. Vi sitter inte på några överskottslager av säsongskollektioner som inte blivit sålda, utan den kvantitet som vi beställer hem sys upp efter hand och säljs löpande. På grund av detta och att vi inte vill uppmana till överdriven konsumtion erbjuder vi sällan rea. Vid enstaka tillfällen sänker vi priser på produkter som har någon defekt eller likande och ibland vill vi ge tillbaka till våra fantastiska kunder i form av en rabattkod.

Återförsäljare

Du hittar inte våra produkter hos någon av de större kedjorna. Det är ett aktivt val vi har gjort av flera anledningar. Dels för att vi vill behålla exklusiviteten i våra varor att de inte finns att köpa överallt, dels för att kunna hålla nere priserna så mycket det går utan att kompromissa med kvalitén. Ska produkter säljas vidare i andra hand via återförsäljare krävs en betydligt större marginal = ännu högre utpriser mot kund. Vi erbjuder produkter av bra kvalité till ett bra pris. Att köpa ett plagg eller en textil ska vara en investering och vi anser att det idag är alldeles för billigt på många ställen vilket resulterar i överkonsumtion.

Vi har däremot valt att ha delar av vårt sortiment hos noga utvalda mindre återförsäljare och hotell. Hela sortimentet hittar du däremot endast exklusivt på vår hemsida och i våra fysiska egna butiker på Gotland. Vårt mål är inte att bli det största linnevaruhuset som säljer allra mest, utan vi prioriterar nöjda kunder. Nöjda och återkommande kunder gör att vi kan växa, utvecklas och erbjuda ännu bättre produkter och vi är oerhört tacksamma för var och en av er.

Sömnad

Lokalt på Gotland där vårt huvudkontor och butiker även ligger har vi ett nära samarbete med en syateljé. Här syr vi bland annat upp våra sängkappor, gardiner och vetekuddar. Det känns otroligt bra att vi kan ta till vara på en geografiskt nära arbetskraft eftersom mycket av den textila produktionen idag är utomlands och långt bort från Sverige. Våra sängkappor och gardiner sys alltid upp efter beställning vilket känns helt rätt eftersom vi då aldrig riskerar att sitta på ett lager som inte efterfrågas. Här tar vi dessutom tillvara på det spillmaterial som uppstår och skapar tygpåsar och sjalar.

“Jag är så glad att få arbeta tillsammans med Lin Living och varje vecka få sy vackra linnegardiner och sängkappor i det kvalitativa linnetyg som Lin Living erbjuder. Det är sällsynt att se så vackert och välgjort vävt linnetyg.”

Zia, skräddare på Gotland

Följ oss på Instagram

Följ @linliving
Fri frakt

Gäller för DHL-servicepoint. Finns även hemleverans & frakt via Postnord.

Fria byten

Returer debiteras med 99 kr. Maila/ring oss om du är osäker inför ditt köp.

Naturmaterial

Odlas utan skadliga kemikalier. OEKO-tex 100 certifierat.

Producerat i Estland

Samt även en viss produktion i Litauen och lokalt på Gotland.