Här hittar du vårt utbud av linnekläder i alla möjliga modeller, storlekar och färger – allt i 100% linne. Allt vårt linne odlas främst i Europa. Tillverkningen sker i Estlands huvudstad, Tallin. Designen på kläderna tas fram i Sverige. Vi hoppas att du hittar det du söker efter, se och njut!

Att sova i linnelakan är något alldeles speciellt. En ljuvlig känsla är att bädda sängen med nytvättade linnelakan som fått hängtorka utomhus i vinden. Vissa föredrar att mangla sina linnelakan, andra charmeras och älskar linneskrynklorna som ger ett livfullt och mysigt intryck – det är helt enkelt en smaksak hur man vill ha sina lakan.

Linnelakanen ger en skön omfamnade känsla om natten och tack vare linets temperaturanpassande förmåga håller det dig varm när det är kallt i luften, samt sval när det är varmt. Linne är ett smutsavstötande material vilket är mer hygieniskt och snällare mot huden och även vår planet då du inte behöver tvätta dina lakan lika ofta. Lin, som andra naturmaterial, är självrengörande så om du endast önskar en uppfräschning av dina lakan kan du med fördel vädra dem i fönstret, på balkongen eller i trädgården och avvakta med tvätten ett tag till. För en extra frisk och nytvättad doft på dina lakan kan du spraya på vårt linnevatten som du kan köpa här

Lakanen är tidlösa och håller i generationer om de sköts med omsorg. Linne har använts i generationer tack vare dess slitstarka material. Lin har en betydligt mer miljövänlig framställning i jämförelse med traditionell bomullsodling. Lin kräver inte alls mycket vatten, kan odlas i kalla klimat och på marker där inte matproduktion kan förekomma. Det här i kombination med att våra linnelakan har tillverkats på ett kontrollerat och rättvist sätt i Estland gör att du kan sova extra gott om natten.

Har du fler frågor om hur det är att sova i linnelakan? Tveka inte att kontakta oss – vi finns ett mail eller samtal bort –> [email protected]

Följ oss på Instagram

Följ @linliving
Fri frakt

Gäller för DHL-servicepoint. Finns även hemleverans & frakt via Postnord.

Fria byten

Returer debiteras med 99 kr. Maila/ring oss om du är osäker inför ditt köp.

Naturmaterial

Odlas utan skadliga kemikalier. OEKO-tex 100 certifierat.

Producerat i Estland

Samt även en viss produktion i Litauen och lokalt på Gotland.