Här hittar du Lin Livings linnelakan i alla möjliga färger och former. Samtliga av våra linnelakan är gjorda av 100% linnetyg. Linet har främst odlats i de östra delarna av Europa och all tillverkning sker i Estlands huvudstad, Tallinn. Designen är framtagen i Sverige. Vi hoppas att du hittar det du söker. Se och njut!

Påslakan

Påslakanset

Örngott

Sängkappor

Överkast

Spjälsäng

Underlakan

Kuddfodral

Att sova i linnelakan är något alldeles speciellt. En ljuvlig känsla är att bädda sängen med nytvättade linnelakan som fått hängtorka utomhus i vinden. Vissa föredrar att mangla sina linnelakan, andra charmeras och älskar linneskrynklorna som ger ett livfullt och mysigt intryck – det är helt enkelt en smaksak hur man vill ha sina lakan.

Linnelakanen ger en skön omfamnade känsla om natten och tack vare linets temperaturanpassande förmåga håller det dig varm när det är kallt i luften, samt sval när det är varmt. Linne är ett smutsavstötande material vilket är mer hygieniskt och snällare mot huden och även vår planet då du inte behöver tvätta dina lakan lika ofta. Lin, som andra naturmaterial, är självrengörande så om du endast önskar en uppfräschning av dina lakan kan du med fördel vädra dem i fönstret, på balkongen eller i trädgården och avvakta med tvätten ett tag till. För en extra frisk och nytvättad doft på dina lakan kan du spraya på vårt linnevatten som du kan köpa här

Lakanen är tidlösa och håller i generationer om de sköts med omsorg. Linne har använts i generationer tack vare dess slitstarka material. Lin har en betydligt mer miljövänlig framställning i jämförelse med traditionell bomullsodling. Lin kräver inte alls mycket vatten, kan odlas i kalla klimat och på marker där inte matproduktion kan förekomma. Det här i kombination med att våra linnelakan har tillverkats på ett kontrollerat och rättvist sätt i Estland gör att du kan sova extra gott om natten.

Har du fler frågor om hur det är att sova i linnelakan? Tveka inte att kontakta oss – vi finns ett mail eller samtal bort –> [email protected]