Hem » Aktuellt » 5 anledningar till varför du ska sova i linnelakan

5 anledningar till varför du ska sova i linnelakan

Att sova i linnelakan är en underbar känsla som måste upplevas på egen hand för att man ska förstå. Det finns många fördelar med lin och troligen har alla människor olika anledningar till varför de väljer detta härliga material. Här nedan presenterar vi 5 anledningar till varför du ska sova i linnelakan.

1. Svalt på sommaren 

Sommaren är runt hörnet och varma nätter väntar. Kanske har du funderat över vad som egentligen är bäst att sova i för att hålla sig sval hela natten lång. Vi har svaret på detta och självklart är det linnelakan du ska välja. Linne är ett naturmaterial som andas vilket gör att det inte stänger in luften som många andra material. Dina linnelakan kommer att “andas” och släppa ut luft vilket gör att det blir svalt och behagligt att sova i. 

2. Varmt på vintern 

Nu kanske du undrar hur linnelakan kan vara både svalt och varmt på samma gång. Återigen beror det på att linne är ett naturmaterial som har förmågan att transportera fukt och “andas” vilket gör att det även kan värma då det behövs. 

3. Hållbart 

Odlingen av lin är generellt sett betydligt mycket snällare mot miljö och människa i jämförelse med andra naturmaterial. Lin odlas i regniga och svala klimat och risken för skadedjur är liten. Detta gör att linet klarar sig utan miljö- och hälsoskadliga bekämpningsmedel, samt att blomman kräver lite bevattning. Linne är dessutom ett slitstarkt material som gör att det generellt sett har en stark hållbarhet i många år om de sköts med omsorg. 

4. Enkel skötsel

Linne är antibakteriellt eftersom materialet stöter ifrån sig smuts och damm. Detta gör att materialet inte behöver tvättas lika ofta som andra material. När du väl tvättar dina linnelakan gör du det i maskin, skakar och sträcker ut tyget för att sedan låta det torka förhand. Sedan är det bara att bädda och njuta!

5. Vackert och stilrent 

Linnelakan passar in i alla sovrum oavsett stil vilket gör det till ett unikt material. Det kan både upplevas som lyxigt och elegant som det kan vara avslappnat och ledigt. Linne är en riktig klassiker i hemmet som kommer funka år efter år.

Följ oss på Instagram

Följ @linliving
Fri frakt

Gäller för DHL-servicepoint. Finns även hemleverans & frakt via Postnord.

Fria byten

Returer debiteras med 99 kr. Maila/ring oss om du är osäker inför ditt köp.

Naturmaterial

Odlas utan skadliga kemikalier. OEKO-tex 100 certifierat.

Producerat i Estland

Samt även en viss produktion i Litauen och lokalt på Gotland.