Tvättråd för våra linnekläder juli 22, 2021 – Publicerad i: Aktuellt, Tips

Vilka tvättråd som gäller våra produkter är en återkommande fråga. Därför tänkte vi underlätta lite för er och göra en liten tredelad guide om hur man tvättar, torkar och slutligen stryker/mangla våra linnetextilier. Men låt oss börja med – Hur ska man egentligen tvätta linneprodukter?

Linne är inte bara en fröjd för ögat utan är också mycket praktiskt med tanke på dess egenskaper. Lin är ett naturmaterial som är självrengörande vilket innebär att du med fördel kan låta dina produkter vädras i luften om de endast behöver en lättare uppfräschning. För en extra uppfriskande känsla rekommenderar vi att du sprayar på vårt linnevatten vilket också gör produkterna lite slätare. Du hittar linnevattnet i två olika dofter här.

Det är därför inte nödvändigt att tvätta dina linneprodukter lika ofta som andra material och därför bidrar användning av linne även till en hållbarare miljö. Men när det väl är dags att tvätta rekommenderar vi att:

  • Vända ut och in på samtliga produkter samt knäppa eventuella kappar.
  • Tvätta separat de första gångerna (lin kan släppa ifrån sig linfibrer vilket avtar med tiden)
  • Använd gärna ett miljövänligt tvättmedel
  • Undvik sköljmedel och blekmedel
  • Lin som material är väldigt tåligt och tål höga temperatur i tvättmaskinen men för att bevara produkterna så länge som möjligt samt givetvis även av miljöskäl rekommenderar vi att tvätta i så låga temperaturer som möjligt.

 

Vitt & och naturfärgat:

  • Max 60 grader
  • Tvätta alltid i så låga temperaturer som möjligt. Behöver dina produkter endast en uppfräschning räcker 40 grader.
  • Tvätta alltid vitt separat

Färgat linne:

  • 40 grader för att bevara färgen
  • Det är möjligt att tvätta i 60 grader men det finns en risk att färgen med tiden kan mattas av

 

Varma hälsningar från Lin Living och lycka till!