Hem » Aktuellt » Vad är egentligen skillnaden på lin och linne?

Vad är egentligen skillnaden på lin och linne?

Så, vad är egentligen skillnaden på lin och linne?

En fråga som ställs regelbundet är – vad är egentligen skillnaden på lin och linne? Därför tänkte vi nedan presentera lite fakta om lin och linne!

Lin är en växt som har använts i flera århundraden för att tillverka olika typer av textilier. Den trivs utmärkt i kallare klimat vilket är gynnsamt för klimatet då leveranser blir kortare och produktioner mer flexibla. Dessutom behöver linväxten, i jämförelse med andra material, betydelsefullt mindre vatten och går att odla på marker som annars inte är dugliga för matproduktion. Utöver de praktiska kännetecknen för linväxten har den även ett vacker attribut, då den vid blomning har bladen antingen en ljust blå eller vit kulör.

 

Linne är sedermera resultatet av vävt lin, vilket innebär att det är ett naturmaterial. Med andra ord kallas alltså textilier som är vävda av linväxten för linne. 

Vårt linne är 100 % ekologiskt och kommer främst från östeuropa, vilket innebär en kortare transport med båt över Östersjön innan produkterna når våra lager. Produktionen kräver dessutom inte något konstgödsel eller bekämpningsmedel.

Allt detta gör, summerat, att linne är väldigt klimatsmart!

Följ oss på Instagram

Följ @linliving
Fri frakt

Gäller för DHL-servicepoint. Finns även hemleverans & frakt via Postnord.

Fria byten

Returer debiteras med 99 kr. Maila/ring oss om du är osäker inför ditt köp.

Naturmaterial

Odlas utan skadliga kemikalier. OEKO-tex 100 certifierat.

Producerat i Estland

Samt även en viss produktion i Litauen och lokalt på Gotland.