Hem » Aktuellt » 3 anledningar att sova i linnelakan

3 anledningar att sova i linnelakan

Att sova i linnelakan är något alldeles speciellt. Efter att ha sålt linnelakan sedan år 2013 så har vi fått höra från flera kunder att när de väl börjat sova i linnelakan så går det inte att sova i något annat. Det är nästan så man vill packa ner sina gosiga och mjuka linnelakan när man ska på semester och bo på hotell. Till er som sover i linnelakan så vet ju ni alla härliga egenskaper med att krypa ner i detta material, till er som aldrig provat men är nyfika – nu ska vi ge er 3 anledningar till varför det är så skönt (och bra!) att välja att sova i linnelakan.

1. Temperaturanpassande
Lin är ett naturmaterial som anpassar sig efter temperaturen i luften. Är det en varm sommarnatt så svalkar det dig, är det kyligt så värmer det dig. Till dig som älskar att sova med riktigt fluffiga duntäcken året om så fungerar det alldeles utmärkt att även använda dessa tjocka täcken när de är inbäddat med linnelakan. Att ha temperaturanpassande linnelakan gör att sömnen blir bättre och mer kvalitativ.

2. Blir bättre med tiden
Linnelakan är ett material som bara blir mjukare och bättre med tiden. Ju mer du sover i det och tvättar det – desto mjukare blir dem. Lin är även ett material som vi tycker bara blir vackrare med tiden, till skillnad från många andra material som kan upplevas tråkiga och “dassiga” med tiden. Linnelakan kan du ha glädje i många år framöver om du tar hand om dem väl.

3. Naturligt material
Lin är ett naturmaterial där linblomman tål att odlas i kyligare klimat (som norra Europa) samt kräver endast hälften så mycket vatten som vanlig traditionell bomullsodling. Att lin kan odlas nära oss som bor i Sverige tycker vi känns väldigt härligt då vi gärna vill värna om att ha hela produktionskedjan så nära oss som möjligt.  Detta naturliga material som dessutom har tillverkats och sytts upp i Europa gör att du kan sova extra gott om natten.

Sov gott i dina linnelakan!

Följ oss på Instagram

Följ @linliving
Fri frakt

Gäller för DHL-servicepoint. Finns även hemleverans & frakt via Postnord.

Fria byten

Returer debiteras med 99 kr. Maila/ring oss om du är osäker inför ditt köp.

Naturmaterial

Odlas utan skadliga kemikalier. OEKO-tex 100 certifierat.

Producerat i Estland

Samt även en viss produktion i Litauen och lokalt på Gotland.