Från frö till färdig produkt februari 27, 2019 – Publicerad i: Aktuellt, Vårt sortiment

”Ett vackert naturmaterial som är snällt mot naturen och människan” 

Linets bra egenskaper sträcker sig hela vägen från de vackra linfälten till det färdiga linnetyget.

Linnetyget som i sin tur blir produkter som vi använder och lever tillsammans med. Kanske är det en linnepyjamas, ett linnepåslakan eller en linnehandduk, oavsett vad så har de samma start och det ska vi berätta lite mer om nu.

Z2VQYwOU49YANQYUpqO3yDFSJmzXt1ErDsqnbUZ--vg,1-pULEKjJn-GZEKT5XOb6djhRr4UByrS6N3msjQ6tgw

Normalt börjar skördetiden i juli och ska efter det gå igenom olika faser. Först ska plantorna dras upp från jorden vilket följs av rötningen. Vid denna tidpunkt tar moder jord över och bidrar med sol och regn som gör att fibrerna lossnar från kärnorna för att sedan sorteras. Nästa steg för de torkade, rengjorda och kammade linfibrerna är spinnverket där det ska bli till garn. Det är i vävstolen som det som en gång endast var ett litet frö blir till ett vackert linnetyg.

Linblomman
Mörkgrå Linnemorgonrock Granite Lin Living
Natur Morgonrock våfflad Lin Living natur

Nu när vi har ett färdigt tyg att jobba med är det såklart dags att skapa härliga linneprodukter för dig och ditt  hem.

Hos Lin Living hittar du allt ifrån sängkläder, morgonrockar, skjortor, servetter, förkläden och mycket mycket mer. Men en sak har samtliga produkter gemensamt och det är att de sys upp för hand i samma fabrik av samma linnetyg. Tyget är 100% linne som är ekologiskt odlat och sedan även enzymtvättat som ger en vacker och mjuk struktur redan från start.

Samtliga av våra produkter sys upp på en mindre fabrik i Estland, Tallinn av duktiga sömmerskor. Att jobba med en mindre fabrik är ett aktivt val som vi har gjort för att kunna ha bra kontroll över produktionen. Vi besöker själva fabriken några gånger per år för att förnya avtal och hälsa på de sam arbetar då vi har en nära kontakt.

Lin Livings produkter kan man bära med gott samvete då man vet att produktionen går till på rätt sätt med rätt löner hela vägen från start. 

Linnetyger i fabriken
Tallinn med utsikt
Klippa i tyg

Hoppas Du hittar något Du gillar bland våra linneprodukter!

Här kan du se hela vårt sortiment