Hem » Aktuellt » Skötselråd av våra linneprodukter

Skötselråd av våra linneprodukter

Här kommer Lin Livings skötselråd för att på bästa sätt ta hand om dina linneprodukter och öka livslängden ytterligare.

Tvätta
När det är dags att tvätta dina linneprodukter rekommenderar vi att du knäpper knapparna (om det finns några) och vänder ut och in på produkten. Använd gärna ett tvättmedel som är ekologiskt och undvik sköljmedel och blekmedel för minimal slitage. Här kommer du till våra tvättmedel som vi rekommenderar att du använder vid tvätt av dina linneprodukter: Ekologiskt tvättmedel. Vi rekommenderar att du tvättar de färgade linnetygerna på max 40 garder för att bevara ursprungsfärgen. Det vita och naturfärgade linnet går bra på 60 grader och skulle du få riktigt svåra fläckar på det naturfärgade går det även bra med 80 grader.

Torka
När du tvättat dina linneprodukter är det dags för torkning. Det bästa och enklaste sättet är då att dra ut tyget i kanterna och sedan låta det hängtorka. Vill man ha en mjukare och skrynkligare struktur på tyget går det även bra att torktumla men man ska då vara medveten om vad det kan ha för konsekvenser. Att torktumla sliter på fibrerna i linnetyget vilket gör att det kan vara svårt att återfå ett slätt tyg (om man vill det).

Stryka/Mangla:
Innan strykning eller mangling av ditt linne ska du fukta tyget och låta det sjunka in i materialet. Ska du stryka är det linvärme som gäller vilket oftast är den högsta temperaturen. Om man föredrar en riktigt slät och glansig yta rekommenderar vi kallmangling. När du manglar dina linneprodukter sätter du ett hårt tryck på linet som därmed gör att lystern framträder på ett vackert sätt. Mangla tyget något fuktigt och låt det sedan hängtorka. Vill du ha det ytterligare lite glansigare kan du även mangla en sista gång när tyget är torrt.

Några extra tips att tänka på vid skötsel av ditt linne:

  • Variera dina vikningar så ofta som möjligt för att undvika brytskador.
  • Förvara gärna ditt linne mörkt och torrt utan värmekontakt.
  • Värna om miljön och tvätta inte mer än nödvändigt, undvik onödigt höga temperaturer och var sparsam med tvättmedlet.

Följ oss på Instagram

Följ @linliving
Fri frakt

Gäller för DHL-servicepoint. Finns även hemleverans & frakt via Postnord.

Fria byten

Returer debiteras med 99 kr. Maila/ring oss om du är osäker inför ditt köp.

Naturmaterial

Odlas utan skadliga kemikalier. OEKO-tex 100 certifierat.

Producerat i Estland

Samt även en viss produktion i Litauen och lokalt på Gotland.