Varukorg 0

F.A.Q. Frågor vi får ofta

Linneprodukter har en extremt lång hållbarhet som gör att produkterna håller i generationer om de sköts väl. Linneprodukterna har även en mer miljövänlig produktion från blomma till färdig produkt till skillnad från till exempel bomullsprodukter. Våra linneprodukter är dessutom ÖKO tex-certifierade och linnet är ekologiskt odlat vilket gör att det även känns bra i hjärtat när man handlar produkterna då man vet att de har producerats på ett etiskt korrekt sätt.

Vi ska leva på vår jord i väldigt många år och vi på Lin Living vet att alla människor kan bidra med något. Sängkläder, gardiner, kökshanddukar, morgonrockar, bordservetter eller bordsdukar är produkter som vi alla människor har hemma mer eller mindre. Väljer du då att köpa dessa produkter i linne så har du genast gjort ett med miljömedvetet val då du inte kommer behöva slänga för att köpa nytt i samma takt som till exempel bomullsprodukter.

Man kan tro att det inte ska vara skönt eftersom linnet har en något strävare yta till skillnad från andra sängkläder men man ska veta att linnelakan bara blir mjukare och skönare med tiden. Förutom att linnelakan bara blir mjukare med tiden så är det även otroligt behagligt att sova i linnelakan. Vi alla känner till problemet att det är för kallt eller för varmt i sovrummet som leder till sömnbrist. Med linnelakan så försvinner detta problem då linnelakanen är temperaturanpassande. Om det är kallt i rummet håller linnelakanen dig varm och tvärtom. Linnelakan är dessutom smuts- och dammavstötande som är snällare mot huden och behagligare för dig med allergier. När du väl börjat sova i linnelakan så lovar vi att du aldrig kommer vilja sluta.

Det är för att vävstolarna är 150 cm breda. Vid 150 cm tillkommer en skarv som vi försökt göra så diskret som möjligt så det inte skall kännas mot huden.

Produkterna krymper 4-7 % efter första tvätten och får sedan en tätare struktur.

Kika in på fliken ”Skötselråd” och läs. Där står allt ifrån hur du ska tvätta dina produkter till hur du ska förvara dem.